Istenič

Penine Istenič

Mousserende vin af meget høj kvalitet

Istenič vineriet, der ligger i bakkerne i det sydøstlige hjørne af Slovenien, blev startet i 1968 af Janez Istenič. Han var en ivrig sportsmand i sin ungdom og efter sin eksamen i ønologi, havde han en karriere som vinproducent i en af ​​Jugoslaviens statskældre i 1960’erne. Han blev tiltrukket af mousserende vine fra begyndelsen, men vendepunktet kom, da han vandt et stipendium til at studere i Frankrig, som tog ham til Champagne.

Hjemvendt, indså han, at hans svigerfars vingård, der producerede vine med “særskilt friskhed”, havde ligheder med Champagne-syre druer.

Janez Istenič blev den første private producent af flaskefermenteret mousserende vin i Slovenien. 1968 var hans første vin og hans datters fødselsår, og begge blev døbt Barbara.

Vingården er kendt for sin perfektionistiske tilgang til produktionen, der ved hjælp af moderne udstyr sikrer den bedste kvalitet. Forsigtig presning til juice og langsomt modning i flaske til fine og varige bobler. Ét træk ved vingården er dets fokus på at inkludere en gammel traditionel druesort kaldet Rumeni Plavec i flere vine. Det giver friskhed, men tilføjer også lokale smagsnoter.

Istenič har liget fået Bronze og Sølv i Decanter World Wine Awards!!

OBS!! Se filmen om Istenič her nedenfor !!

 

 

 

Scroll to top