Bloggen

Det er vin-tid hele året

Mange siger vi har haft en dårlig sommer. Billedet her viser hvordan sommeren så ud for os i Kredense. Vi opholdt os i Nordsjælland og havde faktisk rimeligt godt vejr med sol næsten hver dag. Temperaturen var dog lige kold nok omkring 20 grader og vandet ikke mere end 17. Så er det jo godt at man har nogle rigtigt gode dråber på hylden, for der er masser af tid til at lave god mad og hygge sig med det.

Billede 24-07-15 19.18.54Der er ikke noget bedre end at starte aftenen med et godt glas bobler. Vores Riesling Extra Brut er så alsidig at man sagtens kan starte med et par glas af de gyldne dråber og tage den med til bordet, specielt hvis den står på fisk. Det er dog ofte sådan at man må hente en ny i køleskabet, for flaskerne er meget små. Kupljen laver ca. 10.000 flasker såkaldt Sparkling Wine fordelt på enten Riesling eller Pinot Noir.

dae0c036-26ee-4738-b39e-895223e5935b3 ugers sommerferie giver rig mulighed for at sammensætte menuer af alskens slags. Når man er tæt på havet er fisk et “must” og heldigvis har vi ikke langt til det. Man kan sågar gå ned på havnen tidligt morgen og få noget billigt fra kutterne. F.eks er jomfruhummere fra Kattegat en spise der kan varieres på rigtigt mange måder og fjordrejer fra Isefjord er der i perioder mange af.

43f6368b-f876-4081-ace0-eb14581d6286

En tatar servering med enkle råvarer med et godt glas Sivo Pinot (Pinot Gris) er ikke at fornægte. Retten har så mange smagsnuancer at vinen kun understreger den sublime servering. Prøv det!

86e64cfd-4b18-4d87-9309-c5e2517de6f3

Sommeren er salater – gerne med lidt fyld af proteiner som f. eks. lidt grillet oksefilet. En sådan ret kan man lave af alt det man har liggende i køleskabet og så tilsætte en god dressing. Gulerødder, asparges, bredbladet persille eller andet – alt kan bruges og det smager himmelsk – specielt med et glas Barbera til. Vores Barbera del Monferrato DOC 2012 er rigtigt dejlig efter iltning – eller skal det være noget man husker så har vi Mepari DOCG 2010 – en fantastisk vin til prisen.

9fcaa1ec-61c5-4cc8-b8ef-14283cdd25c3Så er der jo ost. Nogle personager bryder sig ikke om ost og vi må tro at de simpelthen ikke ved hvad det er. Oste er lige så spændende som vine – forskellige fra land til land og region til region. Komælk, fåremælk eller ged – alt smager forskelligt og med en kæmpe variation. Vi har selvfølgelig alle vore favoritter og det skal man have – også når vi taler om vin. Der er jo både tunge vine og lette vine og krydrede vine og – ja, jeg ved ikke hvad, men det er jo dejligt at der vine til alle smage. Til ost foretrækker vi selv rødvin eller måske en lidt sødligere vin som Portvin – det må man selv om – bare man synes det er dejligt og nyder det, for det gør vi.

ddd88cce-d206-4d01-be29-b9f3e2b4b668Når aftenen går på hæld og man skal se solnedgangen, kan man lave kaffe. Det er vi jo gode til her i landet. Men man kunne jo også tage lidt mere rødvin – specielt hvis der ikke er Grappa til kaffen. Kaffe uden noget til, kaldte en kollega for mange år siden for “Kaffe brutal”. Jo, han var fra Finland.

3a297595-ae69-4277-b576-38bde9adecdaSolen er gået ned og stemningen er i top.
Måske man alligevel skulle tage en kop kaffe og en Grappa.

Er der iøvrigt nogle af jer der kunne være interesseret i Grappa. Som nogle ved, har vi kontakt til Distilleria di Altavilla – en rigtig fin leverandør – det ældste destilleri i Piemonte der har produceret siden 1846. Priserne er faktisk meget rimelige i forhold til den meget høje kvalitet. Kr. 200,- og opad pr. flaske. Det er jo ikke galt i forhold til priserne på Rum, der er blevet meget populært.

 

De bedste hilsner
Christian og Nicolai

Scroll to top